Dieetadvisering voor drie uur terug in de basisverzekering

Evenals in het voorgaande jaar wordt de diëtetiek m.i.v. 1 januari 2017 ook weer vergoed vanuit de basisverzekering. Dit houdt in dat er vanuit de basis verzekering 3 uren per kalenderjaar worden vergoed. Afhankelijk van de diagnose is er wel of geen sprake van een eigen risico. Tevens bestaat de mogelijkheid dat u nog extra uren vergoed kunt krijgen van uit de aanvullende verzekering. Dit is per verzekeraar verschillend. Wij adviseren u uw polis goed door te nemen.

Om het voor zo overzichtelijk mogelijk te houden is er op de website van de NVD (Nederlandse Vereniging van Diëtisten) een overzicht per verzekeraar per polis gepubliceerd. Klik HIER om dit overzicht te openen (het overzicht opent in een nieuw venster). U kunt in dit overzicht uw zorgverzekeraar en de door u afgesloten polis opzoeken, vervolgens staat aangegeven van uw zorgverzekeraar in 2017 aan dieet advisering vergoed. Staat uw polis niet in het overzicht neem dan contact met uw zorgverzekeraar of ons op.

Ketenzorg

Voor bepaalde groepen patiënten (ziekte beelden) zijn afzonderlijke afspraken gemaakt. Met ingang van 1 januari 2017 wordt dieetadvisering waarbij sprake is van Diabetes Mellitus, COPD en CVRM via de ketenzorg vergoed. Het wettelijk verplichte eigen risico is niet van toepassing. U hoeft dan ook niets te betalen !!

Deze vergoeding gaat via een speciaal afgesloten contract met de zorgverzekeraar waarin meerdere disciplines zoals de huisarts en de fysiotherapeuten dienst participeren. U als cliënt verneemt hier niets van. De gehele financiële afhandeling is rechtstreeks met de zorgverzekeraar.

Aan de hand van het ontvangen verwijsformulier kunnen wij al beoordelen of u deelneemt aan de ketenzorg, bij twijfel kunnen wij dit voor u navragen.

Aftrekken kosten dieet

Volgt u een dieet op voorschrift van een dokter of diëtist? Dan mag u een vast bedrag voor deze kosten aftrekken. Volgt één van uw gezinsleden of huisgenoten ook een dieet? Dan kunt u ook voor dat dieet een vast bedrag aftrekken als dieetkosten. U moet dan wel een dieet volgen dat in één van de dieetlijsten staat genoemd.

Klik hier voor de site van de Belastingdienst voor alle verdere informatie.